Designdaken

Kunststof dakbedekking is de ideale dakbedekking voor daken. Steeds meer mensen kiezen voor kunststof en dat is niet voor niets. Het heeft de mooie uitstraling van een metalen dak dat is gemaakt van aluminium, zink, koper of lood, maar het is een milieuvriendelijk én goedkoop alternatief voor bitumen! Bij Kunststof Dak Nederland zijn de mogelijkheden met betrekking tot dakbedekking van kunststof divers. We vertellen u er meer over.

PVC dakbedekking

Voor een dakbedekking van kunststof wordt gebruik gemaakt van PVC (Poly Vinyl Chloride). PVC is een zeer waterdicht, onderhoudsvriendelijk én recyclebaar materiaal dat een levensduur kent van minimaal 25 jaar. Daarnaast is PVC een zeer geschikte ondergrond voor het aanbrengen van een groendak, omdat het wortelbestendig is. Omdat PVC een flexibel materiaal is en licht van gewicht is, is het een ideale dakbedekking voor zowel platte- als hellende daken. Bij Kunststof Dak Nederland is PVC verkrijgbaar in verschillende kleuren. Hiermee kunnen we eenvoudig een zink-, kopergroen-, antraciet- en terracotta-look creëren. Een dakbedekking van PVC is dus geschikt voor werkelijk ieder dak.

De voordelen van kunststof dakbedekking op een rij:

  • In verschillende kleuren leverbaar
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Waterdicht
  • Recyclebaar
  • Geschikt voor groendaken
  • Flexibel
  • Licht van gewicht
  • 10 jaar garantie bij Kunststof Dak Nederland!

Kunststof dakbedekking aanbrengen

De verwerking van PVC is hetzelfde als bij bitumen dakbedekking. Het PVC wordt op het dak in rollen uitgerold en op maat gemaakt. Vervolgens wordt de dakbedekking met een föhn en lijm op het dak bevestigd. Hierbij is, in tegenstelling tot het aanbrengen van bitumen, de kans op brandgevaar nul. Doordat PVC een flexibel materiaal is kunnen lastige hoeken en vormen gedetailleerd en mooi worden afgewerkt.

Alternatieven voor PVC

PVC is uiteraard niet de enige vorm van kunststof die als dakbedekking kan worden gebruikt. Wij werken ook veelvuldig met EPDM, ECB. Op de pagina ‘kunststof dakbedekking’ vertellen we u hier alles over.

Vrijblijvend advies of een offerte op maat

Voor al uw vragen over kunststof dakbedekking kunt u bij ons terecht.
Bel ons op 0165-527528, mail naar info@kunststofdaknederland.nl of laat uw gegevens achter via het contactformulier. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.