Daktuin aanleggen

Steeds meer mensen laten een daktuin aanleggen op hun dak. Deze zogenoemde leefdaken zijn in opkomst en zeer populair, zeker in steden waar de ruimte schaars is en voor- of achtertuinen vaak ontbreken. Door bomen en planten op het dak te plaatsen, wordt een ruimte gecreëerd waarin u heerlijk kunt ontspannen en waar de natuur voor het aanraken is.

Groene dakbedekking

Bij Kunststof Dak Nederland zijn twee soorten groene dakbedekking mogelijk: extensieve- en intensieve dakbedekking. Een extensief groendak staat beter bekend als een sedumdak en bestaat uit mossen, vetplanten en kruiden. Een intensief groendak is de daktuin, die eruit ziet als een tuin zoals u die op de begane grond heeft. Bij het aanleggen van een daktuin worden onder meer struiken, kruiden, grassen en zelfs bomen gebruikt. Deze vegetatie zorgt voor uitstekende (geluids-) isolerende eigenschapen. Ook wordt de levensduur van het dak verdubbeld door de beschermende werking van de vegetatie.

Groene dakbedekking

Daktuin aanleggen is altijd met vergunning

Wilt u een daktuin laten aanleggen? In principe kan dit op veel manieren gerealiseerd worden, zolang de onderconstructie maar stevig genoeg is. Het dak moet over voldoende draagkracht beschikken en hiervoor moet een vergunning worden afgegeven. Indien nodig wordt de onderconstructie verstevigd voorafgaand aan het aanleggen van de daktuin. Kunststof Dak Nederland weet welke toepassingen er zijn en welke specifieke eisen er gelden wat betreft de uitvoering van het daksysteem. Ook moet een leefdak waterdicht en beloopbaar zijn. Vandaar dat tegels en/of een antislipfolie niet mogen ontbreken.

Vrijblijvend advies of een offerte op maat

Voor al uw vragen en advies over het aanleggen van een daktuin zijn wij er om uw vragen te beantwoorden. Bel ons op 0165-527528, mail naar info@kunststofdaknederland.nl of laat uw gegevens achter via het contactformulier.