Inspectie dak

Dakinspectie doen wij iedere dag bij bedrijven, kantoren en huizen. Dit doen we bij lekkages, stormschades, scheuren, slijtage of als er op een andere manier onderhoud plaats moet vinden aan daken. Onze vakkundige en gecertificeerde mensen onderzoeken uw dak, plegen desgewenst het onderhoud en voeren reparaties uit.

Dit onderhoud en de dakinspectie kan eenmalig op uw verzoek plaatsvinden, maar veel klanten van Kunststof Dak Nederland kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten. Op die manier voorkomt u daklekkage, kortsluiting, brand, schimmelvorming, dakslijtage en schade aan uw bedrijfspand of woning.

Lekkage

Als we tijdens de dakinspectie een lekkage constateren, dan zullen we allereerst beoordelen of reparatie tot de mogelijkheden hoort. Als dit niet meer kan of verantwoord is, dan zullen we u hierover uiteraard inlichten. Sowieso starten wij nooit werkzaamheden zonder eerst met u te overleggen. Ons doel is dat u bij een lekkage zo goed en snel als mogelijk geholpen wordt.

Slijtage van uw dak

U herkent slijtage aan kleine blaasjes met een doorsnede van enkele millimeters. Deze blaasjes kunnen uitgroeien tot ruim een centimeter. De meest voorkomende reden van slijtage is een te hoog vochtgehalte toen de dakbedekking werd verwerkt. U herkent de blaasjes overdag het beste bij warm en droog weer.

Er zijn 3 soorten dakslijtages:

  • Dakslijtage craquelé
    Craquelé dakslijtage is een lichte scheurvorming en ontstaat door verwering van de bitumen dakbedekking onder invloed van UV-straling en vocht. Er ontstaan haarscheuren en de bovenlaag verhardt, hierdoor kan het bitumen de bewegingen van de ondergrond niet meer volgen en barst. Ook komt het vaak voor dat de dakbedekking krimpt, op die manier overlappen de banen dakbedekking elkaar niet meer en komt er vocht onder de dakbedekking. Met alle gevolgen van dien.
  • Dakslijtage pimpling
    Pimpling zijn kleine blaasjes. Deze blaasjes zorgen ervoor dat de toplaag barst en de inlagen van de dakbedekking waarneembaar zijn. Als dit is gebeurd, dan bent u reeds te laat en komt het water meestal al bij u naar binnen. Dakrenovatie is dan de enige manier om dit probleem te verhelpen.
  • Dakslijtage mudcurling
    Dit treedt op als stilstaand, vervuild, water inwerkt op de plaatsen waar dakslijtage ontstaat.  De vuildeeltjes trekken in de dakbedekking en hechten zich op de bovenste deklaag van de dakbaan. Als het water verdampt, krimpt het vastgehechte vuil waardoor spanningen in de bovenste deklaag ontstaan. U herkent mudcurling als uitgedroogde kleigrond.

Maak een afspraak of bel voor advies over dakinspectie

Wilt u uw dak laten inspecteren? Meer weten over dakinspectie? Of vermoedt u een lekkage of slijtage?
Bel ons dan op 0165-527528, mail naar info@kunststofdaknederland.nl of laat uw gegevens achter via het contactformulier.