Bitumineuze dakbedekking

Bitumineuze dakbedekking is met uitstek één van de meest toegepaste soorten dakbedekking. Bij de meesten staat bitumen dakbedekking beter bekend als dakleer of roofing. De reden waarom bitumen zo populair is, is eenvoudig te verklaren. Het is sterk, waterdicht en kan op veel verschillende soorten constructies aangebracht worden. We gebruiken dit materiaal veelal voor de ’moeilijkere’ daken en zeker voor platte en licht hellende daken is bitumineuze dakbedekking ideaal. We vertellen u meer over de verschillende soorten en de voordelen.

bitumineuze dakbedekking

Bitumen, wat is dat eigenlijk?

Bitumen is een aardolieproduct dat ontstaat als een overblijfsel nadat de benzine of diesel uit de aardolie gehaald is. Het wordt gemaakt in combinatie met polyester of glasvlies. Hierdoor is bitumineuze dakbedekking een sterk en duurzaam materiaal dat goed bestand is tegen vocht.

Waarom is bitumen zo populair?

Omdat het materiaal wordt geleverd in de vorm van stroken, is het eenvoudig op maat aan te passen aan elk type dak. Of u nu een plat dak of licht hellend dak wilt bedekken; met bitumen dakbedekking kan het eenvoudig en relatief goedkoop worden gerealiseerd. Het materiaal is goed bestendig tegen zonlicht, is goed bestand tegen extreme neerslag en blijft uitstekend beloopbaar. Bitumineuze dakbedekking vergt weinig onderhoud en daarnaast is het perfect te combineren met isolatie. Deze dakbedekking kan namelijk gewoon op de isolatielaag geplaatst worden, waardoor u de isolatiewaarde van uw pand op een eenvoudige manier kunt verhogen.

 Soorten Bitumen dakbedekking

Kunststof Dak Nederland werkt met twee verschillende soorten bitumineuze dakbedekking:

  1. APP
  2. SBS

APP

APP staat voor Atactisch Poly Propyleen. Deze bitumen dakbedekking is een combinatie van bitumen en kunststof. De dakbedekking neemt de eigenschappen over van kunststof, waardoor de bitumen soepel blijft en goed bestand is tegen koude en warme omgevingstemperaturen. APP-bitumen is beter bestand tegen temperatuur invloeden en uv-straling dan SBS-bitumen.

SBS

SBS staat voor Styreen Butadieen Styreen. Deze bitumen dakbedekking is een combinatie van bitumen en een elastisch rubber. Hierdoor blijven de dakbanen soepel en kan dit bitumen eenvoudig over isolatie en zelfs over bestaande dakbedekking heen aangebracht worden. SBS-bitumen heeft een sterkere hechting dan APP-bitumen.

Meer informatie over bitumineuze dakbedekking

Wilt u meer informatie over bitumineuze dakbedekking ontvangen, of met ons de mogelijkheden voor uw project bespreken? Neem dan contact met ons op. Bel ons op 0165-527528, mail naar info@kunststofdaknederland.nl of laat uw gegevens achter via het contactformulier.