Kunststof dakbedekking

Kunststof dakbedekking wordt steeds vaker gebruikt om het dak mee te bekleden. Waar bitumineuze dakbedekking al sinds jaar en dag met uitstek de populairste dakbedekkingssoort is, is kunststof aan een echte opmars bezig. Dat is niet voor niets, want het is goed te recyclen en daarom een milieuvriendelijke dakbedekking. Daarnaast is kunststof relatief dun en licht qua gewicht, waardoor in veel gevallen een lichtere onderconstructie al volstaat. Bij Kunststof Dak Nederland werken wij met EPDM-, ECP-, PVC- en TPO-dakbedekking. We vertellen u meer over de voordelen van kunststof dakbedekking in het algemeen en de verschillende dakbedekkingssoorten.

Kunststof dakbedekking
Op dit pand hebben wij kunststof dakbedekking mogen aanbrengen.

De voordelen van alle soorten kunststof dakbedekking

  • u heeft een beperkt onderhoud
  • het heeft een lange levensduur ( minimaal 25 jaar)
  • een kunststof dak is milieuvriendelijk en tevens te recyclen
  • UV- en ozonbestendig
  • financieel aantrekkelijk
  • laat damp goed door en dus een lagere kans op condensatie
  • flexibel materiaal, dus zijn vormen en afwerking mooi en gedetailleerd
  • uw dak heeft een beperkt gewicht
  • 10 jaar garantie

PVC-dakbedekking

PVC staat voor Poly Vinyl Chloride. Het is een thermoplastische kunststof waarin weekmakers zijn toegevoegd. Dit geeft PVC-dakbedekking een paar zeer sterke eigenschappen. Zo is het uv-bestendig, onderhoudsvrij en zeer geschikt om platte daken mee waterdicht te maken. PVC is tevens wortel vast en is dus de perfecte ondergrond voor groendaken en daktuinen. PVC-dakbedekking wordt op eenzelfde manier aangebracht als bitumen. Het PVC wordt in rollen uitgerold en op het dak op maat gesneden. Vervolgens wordt de dakbedekking met een föhn aangebracht. Omdat PVC-dakbedekking in verschillende  kleuren leverbaar is, is er altijd een geschikte kleur voor uw pand beschikbaar.

EPDM-dakbedekking

EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Het is een waterdichte rubbersoort die gemiddeld maar liefst 40 à 50 jaar mee gaat. Het is weliswaar niet de goedkoopste dakbedekking, maar wel één van de beste voor platte daken. EPDM-dakbedekking vereist nagenoeg geen onderhoud, wat komt omdat EPDM elastisch is. Zowel in de brandende zon als in de vrieskou blijft het materiaal zijn elasticiteit behouden en zal het niet gaan scheuren. Als er toch een beschadiging optreedt scheurt EPDM-dakbedekking niet door. Hierdoor blijven beschadigingen altijd klein en oppervlakkig. EPDM is zeer geschikt voor nieuwe projecten, renovatie van daken en kan gelijktijdig gebruikt worden met de meeste andere dakbedekkings- en isolatiematerialen.

ECB-dakbedekking

ECB staat voor Etheen Copolymeer Bitumen. ECB-dakbedekking is een mengsel dat voor 50% uit kunststof en voor 50% uit bitumen bestaat. Deze combinatie garandeert duurzaamheid en sluit vrijwel elk risico uit. ECB is een ideale dakbedekking om het dak te beschermen tegen chemicaliën. Met 45 jaar heeft deze dakbedekking een zeer lange levensduur. Ook is het materiaal eenvoudig op het dak te verwerken en kan het zelfs op een oude bitumen onderlaag aangebracht worden. Verder is ECB-dakbedekking uv-bestendig en onderhoudsvrij.

TPO-dakbedekking

TPO is een afkorting voor Thermoplastische Elastomeer op Olefinbasis. TPO valt onder de groep thermoplasten. Stoffen met thermoplasten zijn eenvoudig te vervormen wanneer zij warm worden, maar wanneer ze op kamertemperatuur komen wordt de stof weer stevig. TPO is een stof die geschikt is als dakbedekking. TPO-dakbedekking is vrij buigzaam, maar bovenal erg licht. Dit maakt dat er geen ingewikkelde of zware dakconstructie nodig is om de dakbedekking te plaatsen. Door dit lage gewicht is de TPO dakbedekking geschikt voor zowel platte als schuine daken. De gemiddelde levensduur van TPO-dakbedekking ligt tussen de 30 en 40 jaar.

Meer informatie over onze kunststof dakbedekking?

Wilt u meer informatie over kunststof dakbedekking ontvangen, of met ons de mogelijkheden voor uw project bespreken? Neem dan contact met ons op. Bel ons op 0165-527528, mail naar info@kunststofdaknederland.nl of laat uw gegevens achter via het contactformulier.