Dakinspecites voorkomen lekkage

Dakinspecties op kantoorpanden, huizen en bijgebouwen

KDN dakinspectie houdt ook uw dak in topconditie!

+20

Jaar ervaring

1.000+

Tevreden klanten

10 jaar garantie

Onze daken hebben 10 jaar garantie

Dakinspecties voorkomen schades

Het dak inspecteren is iets wat we bij Kunststof Dak Nederland iedere dag doen. Bij zowel particulieren als bedrijven klimmen we op kantoorpanden, huizen en bijgebouwen om het dak ervan in topconditie te houden. Door regelmatig een inspectie aan het dak te laten uitvoeren worden onnodige schades als lekkages, stormschades, scheuren en slijtage voorkomen. Onze vakkundige en gecertificeerde mensen inspecteren het dak en plegen onderhoud en reparaties uit, nog voordat dit voor ongewenste situaties kan zorgen. We vertellen u er meer over.


Dakinspecteurs controleren slijtages

Het dak zorgt voor een veilig en droog onderkomen, mits deze in goede staat verkeert. Een dak met gebreken kan al snel zorgen voor ongewenste problemen, met alle nare gevolgen en bijbehorende kosten van dien. Als gevolg van de weersinvloeden en ouderdom slijt het dak. Er zijn drie soorten dak slijtages te onderscheiden die met een periodieke dak inspectie voorkomen en verholpen kunnen worden:

1. Dak slijtage craquelé

Craquelé dak slijtage is een lichte scheurvorming en ontstaat door verwering van de bitumen dakbedekking onder invloed van Uv-straling en vocht. Er ontstaan haarscheuren en de bovenlaag verhardt. Hierdoor kan het bitumen de bewegingen van de ondergrond niet meer volgen en barst. Ook komt het vaak voor dat de dakbedekking krimpt. Hierdoor overlappen de banen dakbedekking elkaar niet meer en komt er vocht onder de dakbedekking, met alle gevolgen van dien.


2. Dak slijtage pimpling

Pimpling zijn kleine blaasjes. Deze blaasjes zorgen ervoor dat de toplaag barst en de inlagen van de dakbedekking waarneembaar zijn. Dit is een belangrijke reden voor het ontstaan dan dak lekkages. Een dak renovatie is dan de enige manier om dit probleem te verhelpen.


3. Dak slijtage mud curling

Mud curling treedt op als stilstaand, vervuild, water inwerkt op de plaatsen waar dak slijtage ontstaat.  De vuildeeltjes trekken in de dakbedekking en hechten zich op de bovenste deklaag van de dakbaan. Als het water verdampt, krimpt het vastgehechte vuil waardoor spanningen in de bovenste deklaag ontstaan. U herkent mud curling als uitgedroogde kleigrond.


Onderhoudscontract met periodieke dakinspectie

Laat het dak tijdig inspecteren door de professionals van Kunststof Dak Nederland. Dit kan al eenmalig op uw verzoek plaatsvinden, maar veel klanten kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten. Op die manier  heeft u periodiek dakinspectie en dakonderhoud, zodat ook uw dak in goede conditie blijft.


Maak een afspraak of bel voor advies over dak inspectie

Wilt u uw dak laten inspecteren of meer weten over de dak inspectie? Of vermoedt u een lekkage of slijtage? Bel ons dan op 0165-527528, mail naar info@kunststofdaknederland.nl of laat uw gegevens achter via het contactformulier.

Meer informatie:

Onderhoudscontract dakinspecties

Onderhoudscontract

55% kiest periodiek onderhoudscontract

Dakdekkers doen dak onderhoud

Dak onderhoud

Eenmalig of periodiek dak onderhoud

Daklekkages

Daklekkage

Specialist in opsporen van daklekkages