Kunststof dakbedekking

Kunststof dakbedekking

Dakbedekking van kunststof is goed te recyclen

+20

Jaar ervaring

1.000+

Tevreden klanten

10 jaar garantie

Onze daken hebben 10 jaar garantie

Kunststof dakbedekking is populair

Kunststof dakbedekking wordt steeds vaker gebruikt om het dak mee te bekleden. Waar bitumineuze dakbedekking al sinds jaar en dag met uitstek de populairste dakbedekkingssoort is, is kunststof aan een echte opmars bezig. Dat is niet voor niets, want het is goed te recyclen en daarom een milieuvriendelijke dakbedekking. Daarnaast is kunststof relatief dun en licht qua gewicht, waardoor in veel gevallen een lichtere onderconstructie al volstaat.

Bij Kunststof Dak Nederland werken wij met ECP-, PVC- en TPO-dakbedekking. We vertellen u meer over de voordelen van kunststof dakbedekking in het algemeen en de verschillende dakbedekkingssoorten.

Voordelen van alle soorten kunststof dakbedekking

Voordelen kunststof dakbdekking

u heeft een beperkt onderhoud

Voordelen kunststof dakbdekking

het heeft een lange levensduur ( minimaal 25 jaar)

Voordelen kunststof dakbdekking

een kunststof dak is milieuvriendelijk en tevens te recyclen

Voordelen kunststof dakbdekking

UV- en ozonbestendig

Voordelen kunststof dakbdekking

financieel aantrekkelijk

Voordelen kunststof dakbdekking

laat damp goed door en dus een lagere kans op condensatie

Voordelen kunststof dakbdekking

flexibel materiaal, vorm en afwerking mooi & gedetailleerd

Voordelen kunststof dakbdekking

uw dak heeft een beperkt gewicht

Voordelen kunststof dakbdekking

10 jaar garantie

PVC-dakbedekking

PVC staat voor Poly Vinyl Chloride. Het is een thermoplastische kunststof waarin weekmakers zijn toegevoegd. Dit geeft PVC-dakbedekking een paar zeer sterke eigenschappen. Zo is het uv-bestendig, onderhoudsvrij en zeer geschikt om platte daken mee waterdicht te maken. PVC is tevens wortel vast en is dus de perfecte ondergrond voor groendaken en daktuinen. PVC-dakbedekking wordt op eenzelfde manier aangebracht als bitumen. Het PVC wordt in rollen uitgerold en op het dak op maat gesneden. Vervolgens wordt de dakbedekking met een föhn aangebracht. Omdat PVC-dakbedekking in verschillende  kleuren leverbaar is, is er altijd een geschikte kleur voor uw pand beschikbaar.


ECB-dakbedekking

ECB staat voor Etheen Copolymeer Bitumen. ECB-dakbedekking is een mengsel dat voor 50% uit kunststof en voor 50% uit bitumen bestaat. Deze combinatie garandeert duurzaamheid en sluit vrijwel elk risico uit. ECB is een ideale dakbedekking om het dak te beschermen tegen chemicaliën. Met 45 jaar heeft deze dakbedekking een zeer lange levensduur. Ook is het materiaal eenvoudig op het dak te verwerken en kan het zelfs op een oude bitumen onderlaag aangebracht worden. Verder is ECB-dakbedekking uv-bestendig en onderhoudsvrij.


TPO-dakbedekking

TPO is een afkorting voor Thermoplastische Elastomeer op Olefinbasis. TPO valt onder de groep thermoplasten. Stoffen met thermoplasten zijn eenvoudig te vervormen wanneer zij warm worden, maar wanneer ze op kamertemperatuur komen wordt de stof weer stevig. TPO is een stof die geschikt is als dakbedekking. TPO-dakbedekking is vrij buigzaam, maar bovenal erg licht. Dit maakt dat er geen ingewikkelde of zware dakconstructie nodig is om de dakbedekking te plaatsen. Door dit lage gewicht is TPO dakbedekking geschikt voor zowel platte als schuine daken. Gemiddelde levensduur van TPO-dakbedekking ligt tussen de 30 en 40 jaar.

Op dit pand hebben wij kunststof dakbedekking mogen leggen

Mogen wij ook bij u aan de gang?

Dak onderhoud bij MC Donalds Roosendaal

Meer informatie:

Onderhoudscontract dakinspecties

Onderhoudscontract

55% kiest periodiek onderhoudscontract

Dakdekkers doen dak onderhoud

Dak onderhoud

Eenmalig of periodiek dak onderhoud

Groendaken sedum dakbedekking

Groendaken

Sedum dakbedekking is dé trend